Ghid pentru ziua nunții

Ghid pentru ziua nunții

     Nunțile sunt evenimente importante, planificate în detaliu cu multe luni înainte. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni de dinainte, programul mirilor se aglomerează cu reconfirmarea și stabilirea ultimelor detalii în ceea ce privește produsele și serviciile pentru care au optat.

     Serviciile foto-video nu fac exceptie de la regulă, iar noi suntem contactați în apropierea evenimentului de mirii puțin panicați de organizare. Pentru ca rezultatele să fie cele dorite și oamenii să le privească cu drag peste ani, îi sfătuim să fie relaxați și să se bucure de acest eveniment.

     Pentru a facilita acest lucru, am creat un ghid cu variante ideale pentru deplasări și alte recomandări din partea noastră pentru ziua nunții. Eu sunt Lucian, mă voi ocupa în timpul evenimentului de partea foto, iar colegul meu Marian, va surprinde momentele video. Vom fi prezenti simultan la momentele importante si în timpul întregului eveniment. În continuare, regăsiți recomandările noastre cu speranța că vă vor fi utile.

Începutul

În funcție de tipul nunții (tradițională sau modernă), programul poate varia foarte mult. Așadar, acesta este modul în care am colaborat până acum cu clienții și totul a decurs bine:

  1. Începem la mire, fotografiem detaliile, bărbieritul, hora, mergem cu el la nași și de acolo, plecam înainte cu 30min către mireasa.
    2. În cazul în care este nevoie de mai mult timp la mireasa pentru tradiții, precum mersul la apă, fotografii cu detalii sau domnișoare, putem veni de la mire direct la mireasă.
    3. Începem la mireasa, terminam tot ce este nevoie, iar ulterior continuam la mire și la nași. Aici este puțin riscant datorita întârzierilor de o ora sau chiar doua de la coafor, destul de comune.
    4. Începem la mire, fotografiem detalii, bărbierit, hora, mergem la mireasă și ulterior ne întoarcem la mire și plecam către nași.
    5. Daca vă aflați în aceeași locație, lucrurile sunt simple.

Din experiență, cele mai folosite au fost variantele 1 și 2. În funcție de locațiile în care vă veți afla, o puteți alege pe cea potrivita pentru voi.

Slujba

Slujba durează de obicei intre 40 și 60 de minute în funcție de preot. Ulterior, mai este nevoie de 15min pentru poze de grup cu invitații.

Ședința foto

Recomand o realizam intre slujba și restaurant. și locație, în Târgoviște recomand Curtea Domneasca sau Mănăstirea Dealu (de luat în calcul o taxa de 50 lei pentru foto). De asemenea, este în regulă oriunde există puțină natură și umbră, precum o pădure. Puteți lua alături de voi și alte persoane, precum nașii, părinții, domnișoarele de onoare, dar recomand păstrați macăr 20min pentru poze exclusiv de cuplu. Ca și durata totala, în medie 45 min. Se poate și mai rapid sau mai mult, daca nu este graba. Aici, noi avem nevoie fiți cât mai relaxați și zâmbitori. vom ghida și vom oferi toate indicațiile necesare pentru a poza.

Restaurant

Ar fi de preferat ajungeți cu 30-60min înainte de ora la care ați scris pe invitații, astfel încât odihniți puțin și verificați totul este în regula la restaurant. Noi vom fotografia în general la început detaliile, iar ulterior primirea, oamenii în timpul dansului, momentele principale și poze de grup. și durata, noi vom sta până după ultimul moment principal (de obicei hora miresei). Pentru pozele cu invitații, recomand fie îi chemați la panoul foto, fie mergem împreună pe la mese.

Procesul ulterior:

După finalizarea evenimentului, estimez un timp de maxim doua-trei săptămâni până la predarea tuturor fotografiilor. Ulterior, veți descarcă pozele și veți face selecțiile pentru album conform ghidului de aici: Ghid pentru descărcarea și selecția fotografiilor 

Când vor fi albumele gata, le veți primi alaturi de stickuri pe care veți găsi pozele și filmarea.

Alte recomandări:

  1. Planificați totul înainte de ziua nunții: asigurați-vă că ați discutat cu toți furnizorii implicați (de la fotografi și DJ la locația nunții și catering) pentru a stabili toate detaliile și a evita problemele de ultim moment.

2. Aveți grijă de voi: odihniți-vă bine în noaptea dinaintea nunții, consumați alimente sănătoase și beți multă apă pentru a-ți menține energia și starea de spirit pozitive.

3. Fiți organizați: pregătiți un orar cu lucrurile importante pe care trebuie să le faceți în ziua nunții. Chiar dacă nu vă țineți cu strictețe de el, este util să stiți orientativ ce ar trebui să urmeze.

4. Fiți flexibili: uneori, lucrurile pot să nu meargă conform planului, dar este important să fiți pregătiți să faceți ajustări și să vă adaptați la schimbările neașteptate.

5. Comunică cu partenerul tău: asigurați-vă că sunteți sincronizați în ceea ce privește detaliile și planificarea, astfel încât să puteți să lucrați împreună și să vă bucurați de eveniment în mod egal. 

În final, cel mai important lucru este să vă concentrați pe ceea ce contează cu adevărat: uniunea voastră și sărbătorirea acesteia împreună cu cei dragi. Felicitări încă o dată și mult noroc în ziua nunții!